ringbaster
ringhond
ringboom
ringhuis

Huisje, boompje, beestje...

Speelse ringen met een knipoog.

Niet om dagelijks te dragen, maar oh zo leuk! Dus niet om mee te stofzuigen, de tuin te spitten, of de kattenbak schoon te maken, maar om te flaneren tijdens een avondje uit, en de show mee te stelen. 

De figuurtjes zijn er ook als broche of voor de man als reversspeldje, heel draagbaar.

Huisje Boompje Beestje ringen….

                                                           ...ècht niet burgerlijk! mrt 2017

nieuws

m2 ringpzag

plat zeeuws
Onder de naam "plat zeeuws" heeft ®Marielle Overdulve een nieuwe collectie sieraden geïntroduceerd.
Thans is een ring beschikbaar voor de verkoop. In de komende weken zullen ook hangers, oorsieraden en manchetknopen beschikbaar komen.

juni 2015

Basters drijfslakje

Job Baster, een achttiende-eeuwse geneesheer uit Zierikzee, was naast zijn werk als dokter, erg geïnteresseerd in het dieren- en plantenleven in de Oosterschelde. Hij ontdekte destijds in het ”Kaaskenswater”, net buiten de stad Zierikzee, een zeer klein, maar sierlijk drijfslakje.

Marielle Overdulve, liet zich door dit slakje inspireren en ontwierp een aantal uiterst verfijnde gouden juweeltjes waar dit slakkenhuisje in terugkomt.

Bij aankoop van een sieraad met het Basters Drijfslakje krijgt u een gratis entreekaartje voor het Stadhuismuseum in Zierikzee, waar u meer te weten kunt komen over deze bijzondere man.

mrt 2017

© 2006-2019 galerie het moment
® marielle overdulve
alle rechten voorbehouden

het moment - edelsmeden

Poststraat 30
4301AD Zierikzee
tel.: +31(0)111 411 202

openingstijden

- wo t/m za van 11-17 uur
- of op afspraak


 

 

dopring2

Strikken 1800

Het uitgangspunt voor de hanger met verfijnd filigrainwerk zijn de "strikken" die in Zeeland bij de klederdracht werden gedragen.
Begin 19e eeuw waren de strikken subtiele hangertjes die aan het oorijzer aan weerszijden van de wangen hingen. Later werden de strikken groter en opzichtiger en hingen soms zelfs voor de ogen.

De strikken 1800 zijn gebaseerd op het delicate model van rond 1800 en gemaakt met hetzelfde ambachtelijke vakmanschap van toen.

De strikken 1800 zijn uitgevoerd in zilver, met zilveren of gouden dopjes, en een zoet water parel.

De prijs is vanaf € 240,- exclusief collier

juni 2018
 

dopring1

Dopring 2.0

De meeste Zeeuwen zijn wel bekend met de traditionele Zeeuwse dopring.
Kenmerkend zijn, naast natuurlijk de dopjes, het fijne filigrainwerk en de geschulpte randjes.
Door deze eeuwenoude technieken en kenmerken samen te voegen is een geheel nieuwe vorm ontstaan. Het resultaat is een ring met allure waar het vakmanschap van af straalt.

De ring kan op verschillende manieren worden afgewerkt. Een donkere patina geeft het filigrainwerk extra contrast, dat eventueel nog versterkt kan worden door (rood)gouden dopjes.
Door de ring juist licht van kleur te houden en onderdelen ajour te zagen ontstaat de associatie met verfijnd Zeeuws kant.

maart 2018