zeeuwse sieraden


De knop in bloei

Sieraden met de Zeeuwse knop in een eigentijdse setting. Zoeken naar de juiste verhouding tussen cultuurhistorie en moderne vormgeving. Zeeuwse sieraden met de knop in verschillende uitvoeringen en ook met twee-dimensionale gravures ® en als knoop in het platte vlak.
 

Vormgeving
Zorgvuldig vormgegeven sieraden die tijdloos zijn omdat de schoonheid van de Zeeuwse knop het uitgangspunt is en daarom in ere wordt gehouden.

 

Vakmanschap
Met zorg gemaakt en geen concessies aan kwaliteit. Geen massafabricage of knip- en plakwerk, maar met de hand gemaakte Zeeuwse sieraden die zorgvuldig en netjes worden afgewerkt.
Een sieraad gemaakt volgens de eeuwenoude tradities die het bijzondere karakter van de Zeeuwse knop in alle toonaarden laat zien.


 

Vervaardiging en verkoop
De sieraden met de Zeeuwse knop in een eigentijdse vormgeving worden sinds 2007 vervaardigd in het atelier van edelsmid Marielle Overdulve te Zierikzee.

De verkoop ervan vindt
uitsluitend plaats bij

het moment - edelsmeden

Poststraat 30
Zierikzee
(Schouwen-Duiveland)

ringzkag

zeeuwse knop

Ringen, hangers, oorsieraden, armbanden of manchetknopen met Zeeuwse knoop in diverse maten en breedtes. De sieraden worden in zilver en in geelgoud vervaardigd.

>>

hangergrzk2

gravures van zeeuwse knop

Ringen, hangers, armbanden en manchetknopen die voorzien zijn van een gravure van de Zeeuwse knoop®
De sieraden wordenl in zilver geel- of witgoud vervaardigd.

>>

manchetgrzk

zeeuwse herensieraden

Ringen en manchetknopen met een gravure van de Zeeuwse knop® of van Zeeuwse teksten. De sieraden worden in zilver, geelgoud of witgoud vervaardigd.

>>

 


 

item3
item4
item5

zeeuwse tradities als inspiratiebron

Bewust zijn van de tradities die kenmerkend zijn voor Zeeland, de klederdracht en de daarbij behorende sieraden. Bewust bezig zijn met het imago van Zeeland en prachtige sieraden maken. Dat zijn de drijfveren voor de edelsmeden Marielle Overdulve en Cor Kuijf.

De Zeeuwse knoop is een onuitputtelijke inspiratiebron die niet tijdgebonden is.
Cor Kuijf is specialist in het vervaardigen van traditionele Zeeuwse sieraden en Marielle Overdulve legt zich toe op eigenstijdse varianten van de Zeeuwse streeksieraden.

 

ringpzag

plat zeeuws

De serie "plat zeeuws" ®
is in ontwikkeling. De Zeeuws knoop ontvouwt zich tot een sierlijk kantwerk in het platte vlak.

>>

item15

hangerzb

traditioneel zeeuws

Zeeuwse sieraden met schitterend filigrain. Hangers die soms streek- of plaats-gebonden zijn. Ontwerpen zijn volgens de eeuwenoude Zeeuwse tradities.

>>

item18
item20

hangerzb2

"dopring 2.0"

De eeuwenoude technieken en kenmerken van de traditionele Zeeuwse dopring met de dopjes, het fijne filigrainwerk en geschulpte randjes, vormen de basis voor
de hedendaagse dopring 2.0

>>

item21
m2

© 2006-2019 galerie het moment
® marielle overdulve
alle rechten voorbehouden

het moment - edelsmeden

Poststraat 30
4301AD Zierikzee
tel.: +31(0)111 411 202

openingstijden

- do t/m za van 11-17 uur
- woensdag alleen op afspraak

 

 

item7